Kursstart: Meditation för nybörjare

Tillåt mig att få presentera en helt ny kurs där meditation står i centrum. 

Är du som så många fler som tycker att tiden rusar iväg? Fastnar du lätt i dina tankar och slår knut på dig själv? Upplever du ibland att du är handlingsförlamad, får inget gjort fastän du har hur mycket som helst att göra? Övertänker du? Multitaskar du, kan inte fokusera på en sak i taget? Blir du lätt irriterad, frustrerad och kanske arg? Ligger stressen dig hack i häl? Oroar du dig ofta? Vill du börja meditera men vet inte hur eller vart du kan börja?

Då vill du gå Meditationskursen. Meditation ger dig inte mer tid. Det ger dig bättre fokus vilket gör att du kan koncentrera dig på en sak i taget UTAN att sväva iväg med tankarna på nästa sak. Som leder till att det du gör blir rätt från början och du slipper börja om och om igen. Tänk att kunna skaka av dig stressen när den gör sig till känna. Att inte hoppa på tanketåg som ger dig tuffa känslor och därmed dränerar dig på energi så du knappt orkar med din vardag. Meditationskursen är fylld med matnyttig information kring meditation, tankar, känslor, hur du skiljer på vad som är ditt och vad som är andras, hur du skiljer på obekvämt och smärta. Meditationskursen är för dig som är ny inom meditation men kan också vara för dig som redan mediterar men vill få lite nya perspektiv kring området som du kan ta med dig in i din vardagsmeditation.

Detta kan du förvänta dig
I alla pass berättar jag vad meditationen är, hur du utför den och varför den är så kraftfull. Du får avsluta varje pass med en skön savasanna och lite reflektioner.

Pass 1. Introduktion där jag berättar kort om mig och min meditationsbakgrund, jag kommer prata om motstånd och hur du kan möta ditt motstånd, vi går igenom olika meditationspositioner, pratar tankar/känslor/smärta/obekvämt och allt som kan dyka upp när vi mediterar och sedan har vi en kortare sittning i vardera meditation.

Pass 2. Här djupdyker vi in i Mindfulnessmeditationen. Jag guidar dig först genom en kroppsscanning. Du kommer sedan själv få prova att göra en kroppsscanning. Denna meditation är särskilt för dig som vill bli mer medveten om din kropp och vad som är skillnaden mellan obekvämt/smärta och lära dig HUR du lyssnar på kroppen.

Pass 3. Låt oss flytta uppmärksamheten till kärlekens meditation, Metta Bhavana. Den enligt Buddhismen, mest kraftfulla meditation som finns. Här får du lära dig hur du blir vänligare och mer kärleksfull mot dig själv och dina medmänniskor. Vi pratar om motstånd, egots hårda attityd och hur vi kan mjuka i sinnet med kärlek. Denna meditation är särskilt lämpad för dig som har dålig självkänsla och dåligt självförtroende.

Pass 4. Vi avslutar kursen med Koncentrationsmeditation. Här kommer vi även prata och dela med oss av reflektioner kring kursen. Helt frivilligt förstås. Denna meditation är särskilt för dig som “vill ha mer tid” (= egentligen bättre koncentration & fokus ;)).  

När du sedan börjar att ta in meditationen i din vardag kan det dyka upp funderingar, utmaningar och förmodligen motstånd. Så under kursens gång har du fri support från min sida via mejl. Så när som helst du stöter på utmaningar, vill bolla något som dykt upp hos dig eller bara dela med dig av något så finns jag här för att hjälpa dig komma vidare så du inte fastnar och ger upp.

När: 4 söndagar i rad med start den 14 april
Var: I lilla salen på Mindful & Yoga
Tid: 16:00-17:00

Jag bjuder på lättare fika sista tillfället där också tid efteråt kommer finnas för att sitta ner och prata, dela med dig om du vill och känna gemenskapen.

880 kr (Finns även på Epassi)

Det är en sluten kurs vilket innebär att drop in ej kommer att finnas. Detta för att jag vill att du som anmäler dig ska känna dig trygg med vetskapen att vi är på samma nivå allihopa genom hela kursen. Missat pass går ej att ta igen. Anmälan är bindande. Skulle du få förhinder ligger ansvaret på dig att hitta en ersättare. Självklart kan du alltid kolla med mig om någon står på kö, så hjälper jag dig så gott jag kan.

Anmälan sker till yinyogaemma@hotmail.com (observera att platserna ej ligger ute på Mindful & Yoga´s bokadirekt)

Hoppas vi ses för fina och värdefulla stunder tillsammans!
Kärlek, Emma

Using Format