Från Formcoach till Yinyogaemma

Det hela började med en mindmap där jag skrev ner exakt hur jag ville leva mitt liv. Hur jag ville känna och hur jag ville ha det i varje område av livet. Bilden till höger är från sent 2017.
Jag visade min mindmap för mina föräldrar som direkt sa "Du ska starta eget". Jag mötte stort motstånd i orden då jag ansåg att de människor som driver bolag är ju vuxna människor, och jag såg mig själv som allt annat än vuxen.

Sommaren 2018 hade jag skickat in alla papper till bolagsverket, skatteverket och allt. Formcoach föddes. Jag började med att erbjuda kostschema+träning till klienter främst online. Det gick väldigt bra och det var superkul.

Men något i mig kände och visste att det fanns något mer. Något djupare. Under tiden hade jag börjat komma in i meditation och yoga helt utan att jag själv visste om ATT jag gjorde det. Jag hade t.o.m. köpt bolster och block (som vi använder oss av i Yinyogan) utan att jag visste vad jag skulle ha dom till. Som att det var menat att det var den vägen som komma skall. 
Jag ska då tillägga att jag har ALDRIG varit någon "yogaperson". Aldrig tänkt tanken eller tänkt att det ens existerat.

Jag gick på mitt första lärarledda pass, harmoniyoga. Fick panik första gången över att vara på mattan så länge. Mötte ilska, irritation, stress som jag aldrig upplevt tidigare. Testade en gång till och då kom tårarna. Jag visste inte då varför mer än att det kändes som att med tårarna kom också känslor & tankar som bara behövde få komma ut.

Känslan av att det fanns mer fortsatte dyka upp hos mig. Jag ville djupare. Jag visste inte vad det var eller hur det skulle kännas, bara ATT jag vet när jag skulle känna det.

Testade yinyoga. Föll pladask efter första gången. Jag blev helt fast och fick direkt en känsla av att detta måste måste måste jag bara dela med mig av, helst till hela världen. NU.

Sommaren 2021 gick jag grundutbildningen till Yinyogalärare och direkt efteråt tränade jag på att ha pass via zoom för nära & kära.
Yinyogaemma föddes och det kändes (och känns fortfarande) SÅ rätt.

Jag hade sedan mitt allra första fysiska pass på ett gym här i Karlskrona. Första gången jag var framför och pratade inför människor. Jag var lite nervös allt men inte alls så farligt. Jag var stensäker på mig själv och min kunskap. Det första jag sa när alla landat på sina mattor var "FY FAN vad häftigt detta är". För detta var också något jag sett framför mig som komma skall. Och nu var jag här. Det var så otroligt häftigt. Så självklart att det är här jag ska vara.

Idag har jag två yinyogapass på en riktig yogastudio här i Karlskrona ,Yinyoga online via zoom och Yinyoga på gymmet där jag tränar, Malkars här i Karlskrona.

Varför jag tokälskar Yinyoga är av en hel del anledningar. För det första är det så oerhört kravlöst. Du får komma precis som du är. Det finns inga krav på att se ut på ett visst sätt eller att du behöver göra varje position. Utan du gör precis det som känns bra och okej för dig utifrån där du är i livet. Vill du bara vila genom hela passet är det också okej. Du utgår hela tiden från dig själv och vad du behöver just i stunden.
Jag älskar hur yinyogan stillar, grundar och jordar oss så djupt som den gör.
Jag älskar att i yinyogan övar vi på att omfamna ALLA känslor och tankar. Omfamna hela oss själva, vilket bla. ökar vår självrespekt och självkärlek enormt mycket.
Jag älskar frihetskänslan i kroppen som yinyoga ger pga dess långa hållna positioner som löser upp blockeringar och stagnationer.
Jag älskar även frihetskänslan i sinnet eftersom vi i yinyogan övar på att se alla våra tankar för vad dom är och inte dömer oss själva eller andra.
Jag älskar medvetenheten och närvaron den ger. Att till 100% vara här och nu och på så sätt ta vara på livet precis som det är.

Ja, som sagt, det finns många anledningar till varför Yinyogan känns så djupt i min själ. Jag vill också tro att just Yinyogan kommit in i mitt liv då jag är en person med extremt mycket vilja och driv. Mycket Yang. Rörelse, aktivitet och göra, göra, göra. Yinyogan har hjälpt mig tillbaka till mig själv på ett så otroligt fint sätt att jag blir tårögd när jag skriver om det.

Och alla dessa magiska fördelarna och allt annat som kommer med delar jag nu med mig av till mina fantastiska deltagare som kommer på mina pass både online och fysiskt.

Using Format